COMUNICAT

2 min read

Vă informez, în mod oficial că astăzi 05.04.2023, s-a făcut dreptate, instanța de fond, Tribunalul București, s-a pronunțat, prin decizie, ADMIȚÂND contestația mea la decizia de concediere disciplinară la care am fost supus, în mod abuziv și nelegal, în anul 2022 de către conducerea Curții de Conturi a României.

Astăzi, instanța a dispus anularea ca NELEGAL a ordinului emis de către Președintele Curții de Conturi a României privind destituirea mea din funcție, ”cu repunerea părților situația anterioară şi reintegrarea reclamantului pe postul şi funcţia deţinute anterior emiterii Ordinului nr. 580/21.06.2022. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate cu celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat, începând cu data concedierii şi până la data reintegrării efective pe postul deținut anterior”.

Decizia instanței este executorie si obligatorie de la pronunțare, deci începând de astăzi Curtea de Conturi trebuie sa intre în legalitate.

Îndepărtarea mea din cadrul Curții de Conturi a României a fost complet nelegală și abuzivă, total nejustificată față de faptele care mi-au fost imputate. Am fost considerat o persoana incomoda din cadrul Curții de Conturi, pentru simplul fapt ca mi-am îndeplinit atribuțiile în mod legal, fără a accepta niciun fel de ingerințe interne atât în activitatea profesională (în calitatea mea de auditor public extern), cât și în cea sindicală.

De asemenea, prin concedierea mea s-a urmărit, indirect și blocarea oricăror activități sindicale în cadrul Curții de Conturi, având în vedere calitatea mea de Președinte al Sindicatului Național al Auditorilor Publici Externi din Romania.

Am fost declarat persona non-grata si am fost eliminat din sistem!

Sunt recunoscător instanțelor de judecată care au făcut dreptate. România este un stat de drept, în care nicio instituție, fie ea chiar și Curtea de Conturi, nu este mai presus de lege.

Voi continua să îmi exercit funcția cu respectarea supremației Constituției și a legii, iar orice acte viitoare nelegale vor fi contestate în instanță.

Cristian Marinescu,

Auditor public extern

Președinte SNAPER – Sindicatul Național al Auditorilor Publici Externi din România