INFORMARE AUDITORI

Estimated read time 2 min read

Sindicatul National al Auditorilor Publici Externi din Romania (SNAPER), sindicat afiliat la Federația Naționala a Sindicatelor din Administrație (FNSA), parte a CARTEL ALFA, dorește să informeze salariații Curții de Conturi că începând cu luna iulie 2023, angajatorul (Curtea de Conturi) a pus în aplicare prevederile art. 18 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, referitoare la acordarea indemnizației de hrană.

Deși indemnizația de hrană ar fi trebuit acordată începând cu anul 2018, președintele Curții de Conturi, domnul Busuioc a refuzat respectarea prevederilor legale și numai după ce a fost somat în repetate rânduri de către SNAPER, inclusiv prin sesizarea Inspectoratului Teritorial al Muncii (ITM) și mai ales după ce auditorii publici externi din cadrul CCR au deschis procese pentru recuperarea acesteia, domnul Busuioc și-a dat acordul pentru ”respectarea legii”.

În condițiile în care auditorii publici externi vor câștiga în instanță procesele deschise pentru recuperarea indemnizației de hrană pe ultimii 3 ani, iar Curtea de Conturi va trebui să suporte cheltuielile de judecată pentru procesele pierdute, bugetul de stat va suferi un prejudiciu pe care, SNAPER va face toate demersurile necesare pentru aplicarea recentelor prevederi legale cu privire la recuperarea cheltuielilor de judecata de la ordonatorul de credite.

Echipa snaper

contact@snaper.ro