COMUNICAT CÂȘTIGARE PROCES PENTRU DESTITUIRE ABUZIVĂ DIN FUNCȚIE

3 min read

Vă informez, în mod oficial că în data de 02.07.2024, s-a făcut dreptate, instanța, CURTEA DE APEL BUCUREȘTI, s-a pronunțat, menținând Decizia Instanței de fond, ADMIȚÂND contestația mea la decizia de concediere disciplinară la care am fost supus, în mod abuziv și nelegal, în anul 2022 de către Președintele Curții de Conturi a României, domnul Mihai Busuioc.

Astăzi, instanța a dispus definitiv anularea ca NELEGAL a ordinului emis de către Președintele Curții de Conturi a României privind destituirea mea din funcție, ”cu repunerea părților situația anterioară şi reintegrarea reclamantului pe postul şi funcţia deţinută anterior emiterii Ordinului nr. 580/21.06.2022. Dispune obligarea pârâtului la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate cu celelalte drepturi de care reclamantul ar fi beneficiat, începând cu data concedierii şi până la data reintegrării efective pe postul deținut anterior”.

Îndepărtarea mea din cadrul Curții de Conturi a României a fost complet nelegală și abuzivă, total nejustificată față de faptele care mi-au fost imputate. Am fost considerat o persoana incomoda din cadrul Curții de Conturi, pentru simplul fapt ca mi-am îndeplinit atribuțiile în mod legal, fără a accepta niciun fel de ingerințe interne atât în activitatea profesională (în calitatea mea de auditor public extern), cât și în cea sindicală.

De asemenea, prin concedierea mea s-a urmărit, indirect și blocarea oricăror activități sindicale în cadrul Curții de Conturi, având în vedere calitatea mea de Președinte al Sindicatului Național al Auditorilor Publici Externi din Romania.

Am fost declarat persona non-grata si am fost eliminat din sistem!

Din păcate, Curtea de Conturi continuă să încalce legea, nepunând în aplicare în totalitate decizia instanței de fond în sensul neplății salariilor actualizate cu rata inflației.

De asemenea, se continuă atât hărțuirea mea de către președintele Busuioc, care nu dorește sub nici o formă să aplice dialogul social în cadrul instituției, cât și a celorlalți lideri de sindicat. Se pregătește, din nou, destituire mea din funcție precum  și a celorlalți lideri de sindicat printr-o acțiune concertată a conducerii Curții de Conturi.

Sunt singurul auditor din cadrul instituției căruia nu i s-a aprobat concediu legal de odihnă. Deși am făcut nenumărate cereri de concediu, nici una nu a fost aprobată până în acest moment.

Precizez că până în acest moment sindicatul SNAPER a făcut mai multe plângeri în instanță, precum și plângeri penale împotriva președintelui Busuioc, care încalcă legea după cum respiră. De fapt, pentru domnia sa nu există lege, Legea este chiar dânsul, profitând de faptul că aceasta instituție nu mai este verificată de nici o altă instituție a statului.

Voi continua să îmi exercit funcția cu respectarea supremației Constituției și a legii, iar orice acte viitoare nelegale vor fi contestate în instanță.

Cristian Marinescu,

Auditor public extern

Președinte SNAPER – Sindicatul Național al Auditorilor Publici Externi din România