COMUNICAT privind majorarea salariului personalului Curții de Conturi responsabil cu gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României

2 min read

Vă informăm că în data de 11 aprilie a fost publicată în MO nr. 378/23.IV.2024, Hotărârea de Plen nr. 332/2024 privind probarea criteriilor de majorare a salariilor pentru personalul din cadrul Curții de Conturi, cu excepția personalului Autorității de Audit, conform prevederilor Legii nr. 490/2004 privind stimularea financiară a personalului care gestionează fondurile comunitare, potrivit căreia personalul Curții de Conturi din cadrul structurilor cu competențe în gestionarea asistenței financiare comunitare acordate României care are în fișa postului atribuțiile specifice domeniului gestionării asistenței financiare comunitare sau atribuții în legătură cu activitățile suport va beneficia de o majorare a salariului de bază cu 50% până la prima evaluare a performanțelor profesionale individuale, urmând ca apoi, această majorare să se realizeze în funcție de calificativele obținute la evaluarea anuală a performanțelor individuale, respectiv o majorare de 50% pentru calificativul ”foarte bine” și o majorare de 35% pentru calificativul ”bine”.

Dorim să mulțumim pe această cale Plenului Curții de Conturi pentru faptul că a susținut demersul SNAPER și că în motivarea actului normativ ce a stat la baza acestei decizii s-a ținut cont de argumentele prezentate de SNAPER în adresa din decembrie 2022 care a stat la baza acestor modificări legislative favorabile salariaților CCR.

Precizăm că SNAPER va lupta în continuare pentru interesele salariaților Curții de Conturi și pentru respectarea legii în cadrul instituției noastre, indiferent care vor fi persoanele efemere din conducerea instituției.

2022_12_Pct de vedere Spor fd europene